Vodole 2, 2229 Malečnik  +386 51 472 554
0 items - 0.00

Kulinarika

Tečaji domače in tuje tradicionalne kuhinje

Vsaka babica ali mama si šteje v veliko čast, če njena vnukinja ali hčerka pripravi kosilo ali določeno hrano po njenem receptu. Tradicija, ki se prenaša iz roda v rod je poznana po posameznih pokrajinah naše dežele, kot tudi v drugih državah izven naših meja. Na delavnicah vam želimo pobližje predstaviti slovenske kot tudi tuje bolj ali manj znane recepte oziroma skrivnosti priprave okusne hrane. Na Posestvu SONČNI RAJ bomo gostili tako gospodinje s slovenskega podeželja, ki veljajo za kuharice našega otroštva, kot tudi goste iz tujine, ki nam dobo predstavili njihove skrivnosti priprave pečenega riža, cury omak, vegetarijanskih in veganskih dobrot, kot tudi številnih sladic, ki sodijo k takšnim delavnicam.

Če želite izvedeti več o o predstavljeni delavnici, vpišite vaše kontaktne podatke in obvestilo boste prejeli pravočasno na vaš spletni e-naslov.

Zelišča za vsak dan

Tako ali drugače smo vsak dan povezani s številnimi zelišči, ki naši hrani dajejo poseben okus. A v tem okusu se skriva še veliko več, zelišča v hrano oddajajo eterična olja, encime, minerale, vitamine in še veliko več.

Za primer poglejmo majaron, ki velja za čistilca živil, telesa in duha. V časih, ko še ni bilo konzerv, globokega zamrzovanja, ter kemičnih E-jev, so cenili lastnost majarona, da konzervira hrano. Zato je še danes prisoten v številnih živilih, ki bi se sicer hitreje pokvarila (klobase in razna druga živila mesnega izvora). Majaron pa ne deluje zgolj kot čistilec, že stari Egipčani so zapisali, da majaron izboljšuje razpoloženje in blagodejno deluje na živce.

Verjamemo, da je v vaši kuhinji veliko zelišč, ki jih uporabljate pri kuhi, pridružite se nam in skupaj bomo pogledali kaj so zamolčane ali manj znane skrivnosti sestavin s katerimi pripravljate okusne obroke v vaši kuhinji.

Če želite izvedeti več o o predstavljeni delavnici, vpišite vaše kontaktne podatke in obvestilo boste prejeli pravočasno na vaš spletni e-naslov.

Čajček, le kaj se skriva v tebi

Čaj, tisočletja priljubljen napitek, ki ga lahko skuhamo iz različnih sestavin. Na našem posestvu uporabljamo za pripravo čajev in čajnih mešanic sestavine, ki jih naberemo zgolj na naših površinah. Naj bodo to zelišča, žita, trave, listi ali korenine. Vse sestavine skrbno posušimo in pripravimo za uporabo. Velike skrivnosti se skrivajo v sestavinah iz katerih kuhamo čaj. Lahko ga pripravimo vročega, da se v hladnejših dneh ogrejemo ali hladnega, s katerim ohladimo telo v vročih poletnih dneh. Pridružite se nam in skupaj bomo pripravili vaš najljubši čaj oziroma čajno mešanico. Spoznali bomo lastnosti posameznih sestavin, ter se naučili pravilno pripraviti posamezno vrsto čaja. Podarite svojemu telesu vsak dan skodelico narave v obliki naravnega čaja in telo vam bo to hvaležno vračalo.

Če želite izvedeti več o o predstavljeni delavnici, vpišite vaše kontaktne podatke in obvestilo boste prejeli pravočasno na vaš spletni e-naslov.

Comments are closed.

NAŠA ZELIŠČA

NAŠA ZELIŠČA

Tako ali drugače smo vsak dan povezani s številnimi zelišči, ki naši hrani dajejo poseben okus, hkrati pa v hrano oddajajo eterična olja, encime, minerale, vitamine in še veliko več. Naš zeliščni vrt sestavljajo smilj, pelin, žajbelj, sivka, šentjanževka, ameriški slamnik.

   Kaj raste pri nas?

BIO MOKE

BIO MOKE

Ker je naša kmetija, Posestvo SONČNI RAJ, ekološko usmerjena so vsi naši izdelki nosilci ekološkega certifikata BIO, Inštituta KON-CERT iz Maribora. Z vse življenjskim učenjem in povezanostjo z naravo, vam želimo ponuditi le najboljše, kar pridelamo na naši kmetij

   Naše moke

NAPOVEDNIK DOGODKOV

NAPOVEDNIK DOGODKOV

Izkušnje so tiste, ki štejejo, zato vas vabimo, da z nami doživite dogodke, ki prinašajo nova znanja, osvajanje novih postopkov in spoznavanje novih metod. Vsaka aktivnost v naravi prinaša za vas in vaše telo pozitivne koristi.

   Informacije o dogodkih