Vodole 2, 2229 Malečnik  +386 51 472 554
0 items - 0.00

O nas

SONCE, zavod za razvoj kakovosti življenja je nastal z namenom, pomagati ljudem ter jim pokazati širino sveta, ki nas obdaja. Poslanstvo zavoda Sonce je ohranjanje naravne dediščine, spodbujanje k naravnemu načinu življenja v naravnem okolju in ozaveščanju javnosti o pomembnosti varstva naravne dediščine.

Svoje poslanstvo bomo ustanovitelji zavoda uresničevali z različnimi izobraževanji, delavnicami, predavanji, terapijami in vadbami, s katerimi bomo slušateljem oziroma udeležencem poskušali prikazati doživljanje okolice z drugačne perspektive.

Kdo sva?

Sva Petra in Bogdan Mak, lastnika Posestva SONČNI RAJ in kreatorja vseh vsebin, ki jih ustvarjamo na posestvu. Za nakup zapuščene kmetije sva se odločila zaradi želje po stiku z naravo. V otroštvu sva bila oba tesno povezana z naravo, podeželjem, domačim okoljem. Ta občutek zdaj v sebi ponovno obujava. Iz tega prihaja želja po tem, da ustvarjava v naravnem okolju in hkrati vzpodbudiva še koga, da ubere nama podobno pot. Ekološko kmetijstvo, za katerega sva se odločila, temelji na poslušanju in razumevanju narave, saj je to tudi naš namen bivanja na Zemlji.

Po osnovni izobrazbi nisva kmetovalca, sva ekonomistka in inženir lesarstva. A ravno v tem je najin čar, da si želiva novih izkušenj, novih znanj in učenja, s katerim bova lahko bogatila okolje, v katerem živiva in delujeva. Živiva sedaj in za trenutek v katerem sva, prepuščava se občutku in zaupava v stvari, ki se nama dogajajo. Pri tem pa poslušava našo veliko učiteljico – naravo in njene ritme.

Posestvo Sončni raj

Med griči vinogradov, stran od mestnega vrveža Maribor se na svojem hribu razprostira skrit zaklad. Kmetijsko posestvo, ki je dolga leta počivalo, nas je poklicalo, da ga spremenimo in približamo ljudem oziroma obudimo njegovo rodovitno zemljo.

Sonce, vir energije, zemlja, ki nam daje vse kar potrebujemo za življenje in ljubezen do narave so sile, ki so nas usmerile ustvarjati Posestvo SONČNI RAJ.

Posestvo SONČNI RAJ se je v letu 2015 počasi pričelo prebujati v vsej svoji lepoti. Najboljše rodovitne površine smo zasejali z industrijsko konopljo, bučami, piro, bobom, ter sladkim krompirjem batata. Posebnost posestva je vsekakor nastajajoč nasad zelišč, ki bo z leti pridobil svojo prepoznavno obliko. V zeliščnem vrtu lahko trenutno občudujemo kreacijo ognjiča, smilja, žajblja, pelina, ameriškega slamnika, šentjanževke, ter sivke. Celotno kmetijstvo Posestva SONČNI RAJ sloni na ekološki pridelavi, saj se zavedamo, da je skrb za naše okolje ena najpomembnejših nalog naše generacije.

Na naših površinah želimo v naslednjih letih omogočiti obiskovalcem pristen stik z naravo. Pokazati, da je možno sobivanje in vračanje nazaj k našim koreninam tudi v času hitrega tempa življenja. Širši javnosti želimo ponuditi nekaj več, podati informacije, ki jih bodo naši zanamci še kako potrebovali v kolikor bodo želeli z občutkom izkoriščati darove narave, ki nam jih daje.

Comments are closed.

OBISK POSESTVA

OBISK POSESTVA

Posestvo SONČNI RAJ, ki leži v naselju Vodole - na nadmorski višini 322 metrov, ponuja svežino in drugačnost, tako zaradi svoje lege kot tudi zaradi svojega pristopa. Vaš obisk pri nas naj bo doživetje, tako za odrasle kot tudi za otroke.

   Zakaj obiskati posestvo?

NAPOVEDNIK DOGODKOV

NAPOVEDNIK DOGODKOV

Izkušnje so tiste, ki štejejo, zato vas vabimo, da z nami doživite dogodke, ki prinašajo nova znanja, osvajanje novih postopkov in spoznavanje novih metod. Vsaka aktivnost v naravi prinaša za vas in vaše telo pozitivne koristi.

   Informacije o dogodkih

UTRINKI DOGODKOV

UTRINKI DOGODKOV

Začutili boste vonj trave, dreves, okolja. Začutiti zemljo, rastlino in njene plodove je dejansko stik s samim seboj, Zaradi neposredne povezave z naravo čutimo svoje zavedanje, umiritev, osredotočenost in povezanost s svojim telesom.

   Oglejte si foto utrinke