Vodole 2, 2229 Malečnik  +386 51 472 554
0 items - 0.00

Posebna doživetja

Doživetja pobiranja zelišč

Stik za naravo in bogastvom, ki nam ga daje je še kako pomemben, da se povežemo z energijo naše biti. Začutiti zemljo, rastlino in njene plodove je dejansko stik s samim seboj. Zemlja nam daje vse dobrine s katerimi lahko človek preživi, hrano, oblačila, materiale za gradnjo, za vozila, celo za papir na katerem je tiskan denar. Vse to je skrito v bogastvu, ki je okrog nas! Pa se tega zavedamo v vsakdanjem življenju?

Da bi vam omogočili stik z naravo in zemljo vam na Posestvu SONČNI RAJ nudimo možnost organiziranega pobiranja zelišč v obdobjih primernih za pobiranje plodov zeliščnega vrta. Ob tej priložnosti boste tudi spoznali, kaj s temi plodovi lahko storite in kako si jih pripravite za domačo uporabo. Trenutno v zeliščnem nasadu najdemo pelin, žajbelj, šentjanževko, sivko, smilj in ameriški slamnik. Več informacij o posamezni rastlini lahko najdete v zavihku z opisi rastlin.

Če želite izvedeti več o o predstavljenem posebnem doživetju, vpišite vaše kontaktne podatke in obvestilo boste prejeli pravočasno na vaš spletni e-naslov.

Doživetja ličkanja koruze

Ličkanje, lupanje ali kožuhanje koruze, kot pravimo po raznih krajih naše domovine, je spadalo včasih med najpomembnejša jesenska opravila. Skoraj vsaka kmetija je imela posajeno koruzo, saj je bila pomembno živilo za ljudi in živali. Iz moke so pekli kruh, kuhali žgance, jo mešali z belo moko in tako prihranili nekaj pšenične. Iz koruznega zdroba pa so kuhali polento in jo zabelili z ocvirki, zraven pa za zajtrk ponudili še skodelico mleka. S takim obrokom so brez lakote zdržali do kosila. Res, zdravo so nekoč živeli, čeprav mnogi pravijo, da so bili revni.

Stoletno koruzo sejemo vsako leto tudi na Posestvu SONČNI RAJ. V jeseni, ko plodovi dozorijo, jih bomo skupaj pobrali in odpeljali domov. Družno se bomo lotili starega načina lupljenja koruze – ličkanja. Storžem koruze bomo odstranjevali liste, tistim najlepšim bomo po dva ali tri pustili, da jih bomo lahko povezali v pare in jih tako pripravili za obešanje na lesene drogove, kjer se bodo sušili čez zimo. Predvsem želimo otrokom prikazati star običaj ob katerem so se ljudje v preteklosti družili, pripovedovali zgodbe in znali ceniti povezavo, ki jo hiter tempo življenja počasi zamegljuje. Seveda ne bo na druženju manjkalo tudi tople polente ter ostalih dobrot iz domače koruzne moke.

Če želite izvedeti več o o predstavljenem posebnem doživetju, vpišite vaše kontaktne podatke in obvestilo boste prejeli pravočasno na vaš spletni e-naslov.

Doživetja zvok gonga

V svetih spisih je zapisano, da vse, tudi človek, izvira iz zvoka in je zvok. V vsakem izmed nas je zapisan naš izvorni zvočni energetski kod z informacijami o našem polnem potencialu, ki ga lahko razvijemo v življenju. Vsaka glasba je lahko terapevtska, vendar je gong instrument z najmočnejšo energijo. Pridružite se nam in se prepričajte v moč izvirne vibracije. Čutenje vibracije gonga v naravi je posebno doživetje. Je povezava telesa z vibracijo zvoka in narave. Vaše misli bodo odtavale tja daleč….. telo se bo popolnoma sprostilo…..in začutili boste milino ter ljubezen, ki se skrivata v vas. Dovolite svojemu telesu razvajanje z vibracijo, ki mu je poznana, topla, blagodejna.

Če želite izvedeti več o o predstavljenem posebnem doživetju, vpišite vaše kontaktne podatke in obvestilo boste prejeli pravočasno na vaš spletni e-naslov.

Comments are closed.

DELAVNICE

DELAVNICE

Delavnice prinašajo nova znanja, osvajanje novih postopkov in spoznavanje novih metod. Dotaknili se bomo naslednjih področij: nazaj k naravi, tradicionalna znanja, zdravje & osebna in duhovna rast, umetnost in kultura, kulinarika, otroški svet.

   Razširite svoja obzorja

VODENI OGLEDI

VODENI OGLEDI

Pri nas boste našli vsak svoj delček, ki bo obarval vaš mozaik življenja. Trenutno ponujamo vodene oglede zeliščnega nasada z degustacijo izdelkov, ki jih pridelujemo iz številnih zelišč. Zaupali vam bomo skrivnosti pri izdelavi.

   Preživite dan v naravi

NAŠI BIO IZDELKI

NAŠI BIO IZDELKI

Posestvo SONČNI RAJ je za vse svoje površine pridobilo status ekoloških površin, kar je osnovni pogoj za biološke izdelke. Z vse življenjskim učenjem in povezanostjo z naravo, vam želimo ponuditi le najboljše, kar pridelamo na naši kmetiji.

   Kaj dobite pri nas?