Vodole 2, 2229 Malečnik  +386 51 472 554
0 items - 0.00

Tradicionalna znanja

Izdelovanje mil

Mila skozi zgodovino niso izgubljala na svoji priljubljenosti, temveč so se začela razlikovati po načinih pridelave in sestavinah, ki so se začele v obdobju industrializacije masovno spreminjati, tako v milih, kot tudi ostalih detergentih, ki jih uporabljamo za osebno higieno.

Na delavnici vam želimo predstaviti možnost lastne izdelave mila na tradicionalen način z uporabo lastnih zelišč. Vsak od udeležencev bo izdelal svoje milo in tako spoznal celoten postopek izdelave mil na tradicionalen način. To znanje pa boste lahko doma uporabili vedno, kadar boste želeli izdelati milo za svoj dom ali ga podariti prijateljem ob posebni priložnosti.

Če želite izvedeti več o o predstavljeni delavnici, vpišite vaše kontaktne podatke in obvestilo boste prejeli pravočasno na vaš spletni e-naslov.

Izdelovanje domače kozmetike in čistil

Tudi v domači kuhinji lahko izdelate kakovostno kozmetiko s katero boste negovali kožo sebe in svoje družine. Na podlagi številnih starodavnih znanj za vas pripravljamo delavnico izdelavo domače kozmetike, v kateri boste uporabili zgolj poznane, predvsem pa naravne sestavine. Izdelali si boste svojo negovalno ali zaščitno kremo, ter spoznali številne recepte za izdelavo svoje linije kozmetike, ki je namenjena prav vašemu tipu kože.

Kot zaključek pa boste spoznali še enostaven način izdelave ekološkega čistila s katerim boste v vašem gospodinjstvu odstranili še tako trdovratne madeže.

Če želite izvedeti več o o predstavljeni delavnici, vpišite vaše kontaktne podatke in obvestilo boste prejeli pravočasno na vaš spletni e-naslov.

Za vsako bolezen rož´ca raste

Eden najboljših, predvsem pa najprimernejši film slovenske zgodovine filmov za otroke Kekec, je podal »kultno« besedno zvezo, da za vsako bolezen rož’ca raste. In dejansko je to popolnoma res. Le poznati je potrebno skrivnosti, ki jih skriva narava. S sprehodom po zeliščnem vrtu in travnikih Medenega parka boste spoznali rastline iz katerih so naši predniki pridelovali različne pripravke za lajšanje zdravstvenih težav. Številni cvetovi, listi, stebla in korenine rastlin so skriti zaklad, katerega vam želimo približati. Trajnostno učenje bomo prepustili vam, na delavnici vam želimo le odpreti obzorje v katerem boste odkrili skrivnosti, ki vam jih ponuja okolica v kateri živite.

Če želite izvedeti več o o predstavljeni delavnici, vpišite vaše kontaktne podatke in obvestilo boste prejeli pravočasno na vaš spletni e-naslov.

Comments are closed.

BIO ČAJI

BIO ČAJI

Trajnostni razvoj, ter ohranjanje naravne raznolikosti je ena glavnih nalog naše generacije, da bodo tudi generacije za nami lahko občudovale in opazovale naravne procese, ki so večini ljudi samoumevni in vsakdanji.

   Naši čaji

UTRINKI DOGODKOV

UTRINKI DOGODKOV

Začutili boste vonj trave, dreves, okolja. Začutiti zemljo, rastlino in njene plodove je dejansko stik s samim seboj, Zaradi neposredne povezave z naravo čutimo svoje zavedanje, umiritev, osredotočenost in povezanost s svojim telesom.

   Oglejte si foto utrinke

NAPOVEDNIK DOGODKOV

NAPOVEDNIK DOGODKOV

Izkušnje so tiste, ki štejejo, zato vas vabimo, da z nami doživite dogodke, ki prinašajo nova znanja, osvajanje novih postopkov in spoznavanje novih metod. Vsaka aktivnost v naravi prinaša za vas in vaše telo pozitivne koristi.

   Informacije o dogodkih