Vodole 2, 2229 Malečnik  +386 51 472 554
0 items - 0.00

Zakaj obiskati posestvo?

Posestvo SONČNI RAJ, ponuja svežino in drugačnost, tako zaradi svoje lege, kot tudi zaradi svojega pristopa. Vaš obisk pri nas, naj bo doživetje, tako za odrasle, kot tudi za otroke. Vodeni ogledi po zeliščnem vrtu, sprehod po trajnostnih nasadih v naravi ali obisk izjemnih dreves v gozdu, je le nekaj idej kako doživeti drugačen dan. Glede na letna obdobja pa za vas pripravljamo različne delavnice s področja izdelave naravne kozmetike, tinktur…..

Ker želimo, našim obiskovalcem ponuditi drugačno izkušnjo za vas na našem posestvu izvajamo Ritual hoje po žerjavici, dneve namenjene druženju nežnejšega spola v Rdečem šotoru, jogo v naravi in še veliko več.

Lokacija

Posestvo SONČNI RAJ leži v naselju Vodole, ki ob Celestrini, Grušovi, Hrenci, Malečniku, Metavi, Nebovi, Ruperčah in Trčovi sestavlja krajevno skupnost Malečnik – Ruperče, ki je del Mestne občine Maribor.

Naselje leži na povprečni nadmorski višini 322 metrov. Naseljuje ga 222 prebivalcev na velikosti ozemlja nekaj manj kot 2km2. Površine so v večini kmetijsko obdelovane, saj je kraj znan po številnih z vinsko trto zasajenimi gričih. Skozi kraj poteka Mariborska vinska cesta, ki jo letno obiščejo številni turisti.

Nedaleč stran od posestva se nahaja markantna gotska Marijina cerkev na Gorci. Na cerkvi je vklesana letnica 1517, kar pomeni, daje bila zgrajena v obdobju, ko so slovensko ozemlje ropali Turki. Lokacija cerkve je odlična razgledna točka s katere se nam odpira pogled na Maribor z reko Dravo, Dravsko polje, Pohorje, Boč, Kozjak in v daljavi Uršljo goro in Peco, ter na drugi strani Donačko goro.

Comments are closed.

POSEBNA DOŽIVETJA

POSEBNA DOŽIVETJA

Stik za naravo in bogastvom, ki nam ga daje je še kako pomemben, da se povežemo z energijo naše biti. Začutiti zemljo, rastlino in njene plodove je dejansko stik s samim seboj. Vse to je skrito v bogastvu, ki je okrog nas! Pa se tega zavedamo v vsakdanjem življenju?

   Doživite pristen stik z naravo

DELAVNICE

DELAVNICE

Delavnice prinašajo nova znanja, osvajanje novih postopkov in spoznavanje novih metod. Dotaknili se bomo naslednjih področij: nazaj k naravi, tradicionalna znanja, zdravje & osebna in duhovna rast, umetnost in kultura, kulinarika, otroški svet.

   Razširite svoja obzorja

VODENI OGLEDI

VODENI OGLEDI

Pri nas boste našli vsak svoj delček, ki bo obarval vaš mozaik življenja. Trenutno ponujamo vodene oglede zeliščnega nasada z degustacijo izdelkov, ki jih pridelujemo iz številnih zelišč. Zaupali vam bomo skrivnosti pri izdelavi.

   Preživite dan v naravi